Scrisoare

„I don’t care about tomorrow”

28 septembrie 2011

E cea mai tulburătoare declaraţie. E cea mai tristă mărturisire. E cea mai fragilă trăire, e cel mai instabil adevăr. „I don’t care about tomorrow” e formula prea magică a celei mai păguboase iluzii dintre toate realităţile.

Am găsit, cotrobăind aiurea, cea mai frumoasă reclamă din istorie. Şi cea mai scumpă, totodată. Am regăsit, într-un prea scurt-metraj de două miraculoase minute, o istorie, o iubire, un vis. Şi ideea că cele mai frumoase poveşti sunt acelea care ard doar o clipă, dar din căldura cărora te hrăneşti, apoi, o viaţă întreagă.

Nu cunosc reţeta iubirilor perfecte. Nu ştiu cum se cuvine să arate o dragoste care nu moare. Dar, dacă aş avea de ales, mi-ar plăcea să pot opta pentru alternativa în care, pentru o clipă, măcar, să nu fiu nevoită să-mi pese de ziua de mâine, aşa cum frumoasa Nicole Kidman, îndrăgostită, fericită, eliberată de griji priveşte lumea cu alţi ochi, cu altă inimă, cu altă emoţie.

Probabil că, dacă nu ţi-a fost îngăduit să rosteşti, din inimă, „I don’t care about tomorrow”, atunci n-ai iubit niciodată cu adevărat…

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Bogdan Epureanu 28 septembrie 2011 la ora 21:49

  BS! Asta nu inseamna dragoste, ci doar egoism, doar „traiteste-ti clipa”.

  Uite asta – http://www.youtube.com/watch?v=ji5_MqicxSo – inseamna dragoste adevarata, un om care desi e pe moarte, nu isi „traieste clipa”, ci alege sa faca ceva pentru a asigura viitorul, pentru a asigura ziua de maine CARE CONTEAZA pentru cei pe care ii iubeste – pentru sotia si pentru copiii sai.

  V-a inebunit de tot Holywoodul asta cu filmele lui… pentru toata generatia voastra dragoste inseamna ca ‘vai vreau sa fiu cu el/ea’… BS… asta nu e dragoste, ci e doar o dovada de egoism… dragoste inseamna sa vrei binele persoanei iubite, chiar daca (sau de multe ori in special daca) asta inseamna, implicit, nefericirea ta.

  Intelegeti o data pentru totdeauna, ca dragostea nu are nici o treaba cu o relatie… dragostea e o chestie unilaterala, care presupune doar sa daruiesti si atat… dragostea adevarata nu cere nimic in schimb.

 • Raspunde Dani 28 septembrie 2011 la ora 21:56

  O palma buna..

 • Raspunde Dani 28 septembrie 2011 la ora 21:58

  Adevar graiesti.

 • Raspunde Florin 29 septembrie 2011 la ora 20:34

  I don’t care about tomorrow – mi se pare mai mult o sfidare a grijilor iar din punctul meu de vedere cred că oricare dintre noi ar putea spune vorbele astea chiar şi fără să fi iubit cu adevărat, măcar odată… Ba mai mult cred că atunci când iubeşti cu adevarat îţi pasă de ziua de mâine.
  La fel cum a scris şi Bogdan şi eu cred că dragostea înseamnă să dăruieşti fără să ceri nimic înapoi… Ironia e că uneori ne îndrăgostim de cine nu trebuie…
  Cheers!

 • Raspunde Alexandra Bohan 30 septembrie 2011 la ora 21:46

  Bogdan, e discutabil cât contează ziua de mâine. La fel cum, şi aici, e şubredă discuţia despre ce e iubire, ce e egoism. Mie mi-a plăcut reclama. Din aşternutul pufos al viselor mele, mie mi se pare o realizare scurt-metrajul ăsta care trimite mai mult către fabulos, către fantastic, către ireal. Dar, nu aştept să gândească toată lumea ca mine. 🙂

  Florin, şi ce e aşa de rău în a sfida grijile de mâine? Eu cred că, atunci când eşti foarte prins de rutină, de responsabilităţi, de îndatoriri, e mult mai dificil să te desprinzi. Şi, uneori, pentru asta e nevoie să iubeşti, măcar o dată, cu adevărat…

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.