Scrisoare

La început au fost oamenii luptători

6 martie 2012

Sunt o neserioasă, recunosc, am zis că nu mai citesc articole din revistele proaste pentru femei (sau pentru femei proaste?!) şi nu m-am ţinut de cuvânt, drept urmare mă revolt (iar!) la mine pe blog, după bunul obicei al combaterii ideilor cu care nu-s de acord.

Am găsit asta şi tind să -ba nu, mai degrabă vreau să- cred că e redactată de-un misogin bine plătit, pentru că altfel nu-mi justific atitudinea scrierii cu pricina. În ceea ce mă priveşte, am crezut întotdeauna că la poalele lumii stau oamenii puternici şi dispuşi să (se) lupte. Nu ăia care se smiorcăie (aşa cum fac eu, câteodată), nu ăia superficiali (aşa ca mine, altădată), nu ăia care umblă ca lăbuş după colţul de pâine înmuiat în lapte (aşa cum fac unele persoanele importante, nu spui cine, sâc!). Nu. La început au fost oamenii puternici.

Prin urmare, eu zic că disponibilitatea de a lupta pentru ceva, oricare-ar fi recompensa, e o atitudine care denotă faptul că îţi pasă, că vrei, că-ţi doreşti, că eşti dispus să-ţi asumi riscuri. Asta, însă, nu justifică metodele de obţinere (sau contracepţie, după caz). Pentru că lupta în sine presupune o tehnică şi nişte măiestrie. Şi o minte luminată care să gândească mişcările de destule ori înainte de execuţie.

Deci, acestea fiind zise, oamenii care luptă nu sunt doar curajoşi, ci trebuie să fie şi înţelepţi, deştepţi, sclipitori. Altfel, nu prea au şanse de supravieţuire, mai ales dacă îi loveşte imprevizibilul ceea ce, în viaţă, e la ordinea secundelor. Şi, credeţi-mă, în dragoste şi-n război, din punctul ăsta de vedere, chiar orice e posibil!

Femeile-luptătoare nu-s aşa cum le descrie respectivul nene în respectivul articol. Femeile-luptătoare -alea autentice, nu piţipoancele care-şi câştigă dreptul de-a se aşeza în poalele domnilor cu vicii şi stare printr-un gest sugestiv către concurenţă- depun ceva efort şi haine şi idei cărămizii în ideea clădirii ceva concret, rezistibil şi de durată. Pentru că a purcede în demersuri oricum altfel ar însemna să adere la superficialitate, prefăcătorie şi resemnare, chestie care, după cum am stabilit deja, contravine tiparului.

Ce-i drept, femeile care nu luptă şi care vin, chemate, la „de-a gata” sunt mai uşor de obţinut. De combătut. De stăpânit. Mai ales dacă mai prezintă şi semne de slăbiciune vis-a-vis de piesa în cauză. (V-am mai povestit despre asta…) Dar aceste minunate atuuri, native sau dobândite, însă, nu le asigură accesul etern la fericire şi-mplinire. Pentru că ele habar n-au, de fapt, ce vor. Şi totuşi… constat că, în continuare, oamenii se feresc să-şi asume riscuri. Vorba aia, de ce să cauţi, să speri, să aştepţi o chestie „mare”, pentru care trebuie să transpiri, când poţi să alegi, oricând, soluţia cea mai la ieftină şi mai la îndemână?

Cine se aseamănă, se adună.

Sursa foto: http://taraemotera.blogspot.com/2012/01/sagittarius-horoscope-2012.html

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Lucian 6 martie 2012 la ora 23:11

  Părerea mea este că femeia care te iubeşte absolut e stăpânită de o forţă demonica, puternică, obscură, care sfarseste prin a te strivi. O asemenea femeie te anulează, te descopune. Este o forţă mult mai tare decat tine.

  Eliade 😉

 • Raspunde Alexandra Bohan 7 martie 2012 la ora 12:49

  Lucian, nu contest ce spune Eliade. E adevărat, femeia care te iubeşte absolut are aptitudini amplificate pantagruelic, dar asta nu e neapărat de rău. Anularea, aici, e, cumva, benefică. Şi probabil necesară.

 • Raspunde Aleks 10 martie 2012 la ora 2:52

  Nu vreau sa dezvolt foarte mult . Fiecare om are o cheita…un punct slab. Calcaiul lui Ahile. Gaseste-l si nu vei avea nevoie sa lupti,vei sti din prima ce trebuie sa faci. Se mai ridica o problema aici…Eu nu cred ca o persoana pentru care ar trebui sa lupti atat de mult precum descrie „misoginul” merita asta. O persoana care merita vreun efort,sau vreun sacrificiu,nu te va pune niciodata sa il faci.Asa cum persoanele pentru care merita sa plangi nu te vor pune niciodata in aceasta situatie.Am dat peste femeile de care vorbeste respectivul. Iti inteleg supararea, problema a fost ca a generalizat anumite aspecte. Eu pot spune atat… uneori,femeile interpreteaza foarte gresit aceasta „lupta” de care se vorbeste in articol…in filmul „Closer” , iubita personajului principal il intreaba pe acesta ,facand referire la amanta lui…. ” why do you love her?” …. iar el raspunde „because she doesn’t need me” . Enough said for this late hour.

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.