Carte

Relaţii exuale, Michael Birbaek

30 aprilie 2012

E una dintre cărţile cele mai emoţionante pe care le-am citit în ultima vreme şi care aşază, în centru acţiunii, povestea a doi oameni care se iubesc de şapte ani şi care, dintr-o încâlceală de circumstanţe, sunt nevoiţi să se despartă. Pentru că ea pleacă departe, iniţial pentru şase luni, iar el n-o poate urma, în ciuda iubirii puternice dintre ei.

Acţiunea romanului se concentrează pe relaţia de prietenie care se derulează după momentul în care cei doi se despart, oficial, în vagonul-restaurant al unui tren. Încărcată de emoţie, scena redă cu fidelitate, în ciuda aparenţelor, intensitatea dragostei dintre personaje care ajunge să se materializeze, apoi, într-un soi de prietenie strânsă care îi obligă să fie alături unul de altul, la bine şi la rău.

Autorul relatează o serie de întâmplări în care cei doi sunt nevoiţi să fie alături unul de altul şi care le demonstrează, constant, că legătura dintre ei a avansat de la Iubire 1.0 la Prietenie 2.0. Iar, la final, pentru a „sărbători” upgrade-ul vieţii lor împreună, romanul se încheie cu o petrecere de despărţire, menită să vindece toate stările urâte care se petrec, de obicei, în astfel de circumstanţe.

Mie mi s-a părut o carte tristă. Şi, în ciuda veseliei contrafăcute de la final, eu tânjesc să aflu adevăratul epilog, ăla de după zahărul, mierea şi frişca petrecerii fastuase. Pentru că, dintr-o idee preconcepută, nu pot să aşez veselia în acelaşi taler cu despărţirile. Dar poate greşesc.

PS: Cartea mai sus prezentată face parte din campania lansată de Editura AllCartea Călătoare, şi prin urmare, are misiunea de a se „plimba” prin mâinile unor cititori pe parcursul unui an, la finalul căruia cei de la editură îi vor desena traseul. Încă de la articolul trecut, în care mi-am anunţat oficial participarea la campanie, la citit s-a abonat Sharutza care, într-un schimb prietenos de mail-uri, mi-a spus că mai are încă, material de citit. Aşadar, dacă este cineva dornic să citească acest volum între timp, vă rog să-mi scrieţi la alexandraioana.b@gmail.com sau pe facebook.

PS2: S-a găsit cititor! Cartea va merge mai departe la Oana Alexandra!

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Leapsa de 1 mie de dolari! | De prin viata adunate… 30 aprilie 2012 la ora 15:36

  […] ajunge la: Alexandra Bohan, Batonel, Dor de femeie. Bineinteles ca va invit pe toti cei care doriti sa o […]

 • Raspunde julie 30 aprilie 2012 la ora 22:21

  am citit aceasta carte in cadrul campaniei vALLuntar, si e intr-adevar o carte impresionanta. o recomand cu placere, si ma bucur ca starneste atatea reactii pozitive.

 • Raspunde Rus Bianca 30 aprilie 2012 la ora 22:49

  Eu cred ca o sa caut s-o cumpar ca….seamana cu ce trec prin chiar acum….. prietenie…acum sa vad eu ce final o sa am 🙂

  • Raspunde Alexandra Bohan 30 aprilie 2012 la ora 22:59

   Bianca, intră pe fir cu fetele, poate ţi-o împrumută ele. Şi dacă îţi place, o cumperi. 🙂

 • Raspunde Nu ştiu să se despartă la timp | Alexandra Bohan 23 februarie 2014 la ora 13:26

  […] Paler mi-a amintit de cartea asta, Relaţii exuale a lui Michael Birbaek, în care doi oameni care constată într-o zi cu tristeţe că nu se mai […]

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.