Jurnal

Vara cu ploi

23 mai 2012

(De ascultat pe fundal: Ville Valo feat. Natalia Avelon – Summer Wine)

Mă uit pe geam afară şi trăiesc, zilnic, o avalanşă de schimbări. Dimineţile răcoroase cu soare mă duc cu gândul că e, încă, o primăvară frumoasă, după-amiezile cu arşiţă mă fac să simt pe propria-mi piele cât de aproape e vara cu miros de vacanţă, iar serile cu tunete şi ploi răvăşitoare mă aruncă în stări febrile de toamnă romantică.

Uneori am senzaţia că afară se joacă loteria anotimpurilor, aşa, ca la pariuri sportive. „La tine-i vară şi la mine-i frig” spunea poetul. Şi, întocmai lui, mă trezesc fredonând şi eu versuri, schimbări, haine, după toane meteorogice atât de greu, câteodată, de anticipat.

Aş minţi să spun că nu-mi plac schimbările astea, că nu-mi prieşte să trăiesc într-o zi bucurii cât pentru trei sezoane, că nu-mi place jocul de lumini şi umbre, de cald şi frig, de soare şi răcoare. Pentru că toate semnele astea indică vremuri ciudate prin alternanţa lor care, normale sau nu, se-ntâmplă să mă surpindă, zilnic, cu câte ceva. Cel mai adesea, cu un zâmbet.

Probabil că ăsta e un fel al naturii de-a spune ceva. Însă eu nu reuşesc descifrez mesajul din spatele semnelor atât de evidente, atât de plăcute. Şi visez în continuare, cu aburi de cafea, la veri cu ploi, veri cu soare, veri cu romane bune, în care m-adăpostesc sub copaci, în mări de verde stropite de apă. Pentru că, într-un fel sau altul, ştiu că visul meu nu e chiar atât de rupt de realitate…

* Articol sponsorizat de scoruri tenis live.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

  • Raspunde Ciprian 23 mai 2012 la ora 19:27

    trebuie sa traim fiecare moment pe care Dumnezeu ni-l da.Mi-a placut foarte mult ce ai spus,cum ai spus si vreau sa te felicit pentru asta..Bravo tie,frumoasa gandire !

  • Raspunde ratzone 15 august 2013 la ora 14:28

    DA DA DA. frumos.

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.