Scrisoare

Răceală cu iz de America

7 iunie 2012

Am răcit. Ca un făcut pentru că mi-am dorit cu disperare să vină vara, am sfârşit acum prin a mă-ndopa cu pastile, cu siropuri, cu vitamine, asortate cu litri clocotiţi de ceaiuri parfumate în timp ce vremea de-afară se joacă de-a cald şi rece.

Ca răspuns, drept încurajare la starea mea şubredă, mi s-a spus că vara răcesc oamenii deştepţi. Şi eu n-am crezut. Dar am cercetat puţin, măcar cât să găsesc un argument solid cu care să-mi contrazic interlocutorii şi, din păcate sau din fericire, am dat peste un studiu -realizat de americani, desigur, că doar de-acolo ni se trag toate marile revelaţii- care avea la bază o constatare răsărită de nicăieri. Cum, necum, cercetătorii au concluzionat că studenţii lor răceau în sesiune, în proporţii năucitoare, dintr-o cauză necunoscută.

Se făcură, aşadar, cercetări, şi s-a mărturisit, oficial, că stresul din sesiune apasă pe sistemul imunitar care, ocupat să vegheze nopţile târzii de studiu intens, clachează din cauza suprasolicitărilor şi, astfel, dă undă verde la friguri şi răceli.

Eu… sunt în sesiune. Şi dacă până acum n-am realizat prea tare asta, îmi amintesc la fiecare strănut care mă cutremură până-n suflet. Delirez, aberez, mă zvârcolesc de usturime-n gât şi mă trezesc recitând pasaje întregi de non-sensuri în nopţi în care nu pot să adorm, ca apoi, în momentele mele de luciditate să-mi amintesc, încurajator, că nu mă pot opune unui fenomen confirmat, deja, de savantele demersuri ale ştiinţei.

Măcar acum ştiu că am ceva în comun cu americanii: în sesiune, şi stresul meu se materializează într-o slăbiciune trupească…

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

  • Raspunde Lucian Mustata 7 iunie 2012 la ora 10:03

    Aha, deci d-aia sunt eu răcit de mai bine de două săptămâni. :)))

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.