Evenimente

Ceremonia de Halat Alb

6 octombrie 2012

A avut loc ieri, pitită discret printre cursuri, seminarii şi laboratoare, prima Ceremonie de Halat Alb din România, un eveniment care face parte dintr-un proiect-pilot demarat de facultate la începutul anul trecut şi care şi-a dovedit, pe parcurs, eficienţa.

Eu n-am crezut că o să ajung să mai am vreodată emoţii aşa, ca la sfârşit de clasa I, când tremuram de frică şi de-ndoială că s-ar putea să nu iau coroniţă… Dar, deşi am depăşit demult stadiul ăla, 12 ani şi ceva mai târziu m-am găsit aşteptând cu interes, pe scaunul pluşat al minunatei Aule George Emil Palade, îmbrăcarea cu halatul alb -simbolul oficial de trecere către lumea fascinantă medicală-, sub aripa gândului rostit de doamne decan că atunci, acolo, s-a născut o tradiţie.

Am învăţat anul trecut să lucrăm şi practic, în cadrul unui proiect timid, dar născut dintr-o serie de mari îndrăzneli. Am exersat pe mulaje şi ne-am „doctorit” unul pe altul, pe rând, evaluându-ne riguros după schema protocoalelor.

Iar, mai apoi, am dat examene ca, la final, să putem să trecem prin cel de-al treilea cerc de foc al procesului de învăţare: lucrul efectiv cu pacienţii.

Pentru mine a fost o experienţă extraordinară şi, din câte am auzit, nu s-a plâns nimeni de felul frumos în care au evoluat lucrurile în anul care a trecut. Aşa că ieri am fost convocaţi să celebrăm solemn acest uriaş pas al nostru, al foştilor boboci, sub îndrumarea conducerii facultăţii, prin aşezarea faţă în faţă cu cei care, timp de 3 săptămâni, ne-au fost mentori, prieteni şi colegi – asistenţii medicali.

Prin urmare, de ieri sunt, oficial, cu emoţie, cu zâmbet şi cu ceva mai multă responsabilitate, cu un pas mai mult decât studentă. 🙂

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Júlia 6 octombrie 2012 la ora 13:45

  Frumos, Alex! Îmi place să te văd în halat! 😀
  Felicitări și baftă pe mai departe! Te pupic! 😀

 • Raspunde Sebastian 7 octombrie 2012 la ora 11:31

  Felicitări, doctorițo! 🙂

 • Raspunde Alina 8 octombrie 2012 la ora 11:57

  Sa-l porti cu succes si sa ajungi o mare profesionista in domeniul medical!

 • Raspunde Mihai 8 octombrie 2012 la ora 22:44

  Foarte frumos, doctorii nu reprezinta numai o meserie ci si un grad social, grad net superior oamenilor de rand. Felicitarile mele si mult succes!

 • Raspunde Gabi 9 octombrie 2012 la ora 14:59

  Felicitari !

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.