Jurnal

Lumea se împarte la doi

21 ianuarie 2013

Lumea se împarte la doi. În cei care iubesc şi cei care nu iubesc. În cei optimişti şi cei pesimişti. În învingători şi învinşi. În cei care pleacă şi cei care rămân. În cei care construiesc şi cei care distrug. În cei care au şi cei care duc lipsă. În cei care cred şi cei care nu cred.

Lumea se împarte la doi. În cei care zboară şi cei care se târăsc. În cei care se înalţă şi cei care cad. În cei care au curaj şi în cei care, dimpotrivă, sunt laşi. În fumători şi nefumători. În războinici şi paşnici. În oameni care citesc şi oameni care nu citesc. În cald şi rece, în vară şi iarnă.

Lumea se împarte la doi. În cei care vorbesc şi cei care tac. În cei care strălucesc şi cei care se-ascund. În foc şi în cenuşă. În sănătoşi şi bolnavi. În scunzi şi înalţi. În veseli şi trişti. În singuri sau cu cineva. În dulce şi-amar. În viaţă şi moarte.

Pe oriunde ne-am plimba gândurile, paşii, gesturile, lumea se împarte la doi după nişte criterii care ne forţează să fim întotdeauna doar de-o singură parte. Nu există cale de mijloc între „da” şi „nu” şi, de cele mai multe ori,  lipsesc cu desăvârşire poduri care să lege o extremă de alta într-o lume care, ce paradox, are formă de sferă…

Lumea se împarte la noi şi, uneori, din prea alb şi din prea negru, nu ştim cum de rezultă inefabilul, nemărginitul gri.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Cristina 21 ianuarie 2013 la ora 22:33

  Intre da si nu exista de fiecare data un poate.

 • Raspunde Iulia Nanescu 23 ianuarie 2013 la ora 22:41

  Frumos articol, Alexandra, iar delimitarile, situatiile si trairile cuprinse de tine in paragrafele astea reprezinta, cel putin pentru mine, esenta umana. Nu suntem pe atat de complicati precum ne place sa credem, sa simtim si sa afisam. Suntem simpli, suntem usor de citit, poate doar greu de inteles.

 • Raspunde Mai mult Zelda, mai puţin Hadley. Totuşi, femeie | Alexandra Bohan 7 septembrie 2013 la ora 8:46

  […] autoarea subliniază discret o idee pe care am descoperit-o şi eu cândva şi anume aceea că lumea se-mparte la doi. Aici, discuţia se zbate între supus şi rebel, între libertinaj şi limitări, între închis […]

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.