Carte

Stil de viaţă, nu dietă! – Valentin Vasile

1 aprilie 2013

layout_carte_VV-01_16

Vali e un nutriţionist şi un antrenor personal de fitness cu peste 13 ani de experienţă în aceste domenii care a scris o carte în care promovează nu dietele, aşa cum ne-au tot obişnuit mai toate canalele de mass-media, ci un stil de viaţă echilibrat şi sănătos.

La început am fost reţinută, gândind că e doar o altă carte despre calorii şi despre slăbire (că toată lumea pare să se priceapă, în ultima vreme, la asta), dar, contrar acestor idei preconcepute ale mele, m-am trezit că lecturez cartea pe nerăsuflate, şi asta nu pentru că spune poveşti, ci pentru că e scrisă într-o manieră uşor de înţeles şi accesibilă tuturor. Mie, personal, mi-a plăcut faptul că, înainte de-a da sfaturi, volumul cuprinde nişte pasaje care explică de ce e bine sau nu să mâncăm un oarecare aliment şi care sunt consecinţele pe care le poate avea o masă necorespunzătoare asupra organismului nostru.

Mărturisesc, în minte, m-am condamnat şi m-am învinovăţit de vreo mie de ori, pentru că am bifat cam mai toate proastele obiceiuri menţionate în carte, promiţându-mi, la fiecare capitol cu sfaturi că am să regândesc în termeni logici şi raţionali stilul de viaţă pe care ar trebui să-l adopt. Până la terminarea cărţii, mi-am şi făcut un cufăr cu promisiuni, rămâne de văzut dacă am să le şi aplic corespunzător.

Pe scurt, eu am înţeles, citind, că nu e greu, dacă vrei. E chiar la îndemână. Şi Vali are soluţii pentru toate scuzele pe care le folosim, frecvent, când vine vorba să scuzăm sedentarismul care ne caracterizează. Aşa că… de ce n-am încerca?

Vă recomand să citiţi şi să vă schimbaţi viaţa cu una mai sănătoasă. Se poate!

Mai multe detalii găsiţi pe pe site-ul dedicat cărţii .

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Sorin V. 9 aprilie 2013 la ora 11:06

  Cred ca voi cumpara aceasta carte cat de curand.

 • Raspunde Ana 13 aprilie 2013 la ora 12:49

  Sedimentarism…??

  • Raspunde Alexandra Bohan 13 aprilie 2013 la ora 13:00

   Nu, e sedentarism, mm scris eu greşit. Mulţumesc de semnal!

 • Raspunde Seminar de slăbite în scop caritabil la Iaşi | Alexandra Bohan 19 aprilie 2013 la ora 23:39

  […] povestit aici despre Valentin şi despre cartea care a mai trezit în mine un soi de responsabilitate vis-a-vis […]

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.