Jurnal

Ciresii

13 iunie 2013

Fotografie0935

Ratez intotdeauna ciresii in floare. Primavara de primavara, in calea mea se-astern alte nebunii, alte griji, alte prioritati, iar pasii mei evita constiincios toate aleile cu pomii infloriti sublim an de an, in prag de renastere vegetala.

Primisem la un moment dat un e-mail dragut de la profa de romana cu niste fotografii splendide cu ciresi in floare in care era specificat ca, in fiecare an cand acest fenomen miraculos se petrece, chinezii au liber trei zile ca sa se plimbe pe aleile proaspat decorate cu explozii alb-roz si sa admire frumosii copaci. De atunci imi tot doresc sa fiu chinez, dar n-am nicio sansa, cred ca va trebui sa ma consolez cu asta si sa ma resemnez odata pentru totdeauna.

fotografie0936

Ieri, insa, iesind de la examen, am traversat pe-o bucata de trotuar ingust pe care-l evit de regula pentru ca nu incape chiar oricine pe-acolo si, incercand sa nu iau inainte proeminentele crengi care se revarsa astupand intocmai ca un tunel bucatica ingradita destinata mersului pietonal, privirea mi s-a oprit peste un gard dincolo de care statea mandru un copac mare, cu fructe ispititor de rosii, abia date-n parg, carora le-am facut o poza. (Trei, de fapt.) N-am avut flori de admirat si nici o tinuta asortata cu destula nebunie incat sa ma catar ca sa testez intr-adevar veridicitatea materialului cu pricina pe care l-am dibuit (dorit, de fapt) a fi cires, dar de la distanta aia mi s-a parut oricum un copac frumos, demn de imortalizat si de dat mai departe, macar asa, pentru clatit ochi si suflete.

fotografie0938

Intre timp mi s-a pus in vedere ca-n fotografiile mele nu-s ciresi, ci visini. Nu contrazic pe nimeni, pentru ca nu-i cunosc suficient incat sa fac, din ochi, distinctia intre ei. Dar tot impart cu voi imaginile ca sa admirati, macar asa, de la distanta, cam ce mai creste in jurul nostru. Nu-i asa ca-i un copac frumos? Eu zic ca pentru astfel de lucruri merita sa ne oprim din cand in cand din goana noastra, sa deschidem larg ochii si, pret de cinci minute, sa nu facem nimic altceva decat sa privim si atat.

Gresesc?

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

  • Raspunde Bogdan Epureanu 13 iunie 2013 la ora 15:55

    Nu sunt amator nici de cirese, nici de ciresi, deci, sincer vorbind, nu pot spune ca ma entuziasmeaza fotografiile tale. 😛

    Pe de alta parte, sunt in totalitate de acord cu idee din spatele articolului – e un lucru cat se poate de intelept sa ne rupem de problemele si grijile cotidiene si sa ne bucuram de lucrurile marunte din viata noastra.

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.