Jurnal

Pe ce versuri mai viseaza Alexandra

9 iunie 2013

Ca scriu (tampenii), asta se stie deja. Ca mai citesc si cate-o carte, uneori, si asta se cam stie. Ca-mi plac versurile nu stiu daca se stie, ca a trecut o eternitate de cand am avut ultima oara prilejul sa recit, din amintiri, cuvinte dragi ale unor oameni mai mari si mai artisti decat sufletul meu care se zbate printre zvacniri literare. Dar, indiferent daca stiti sau nu lucrurile astea despre mine (e adevarat, facebook n-are sectiuni speciale pentru treburile astea, mai delicate, asa), astazi m-am hotarat sa transcriu aici cateva dintre cuvintele pe care le fredonez mereu in minte, pe drum, inainte de culcare sau dimineata devreme, la cafea.

Sunt versurile pe care le canta cu atata drag Alexandra si Cosmin, oamenii pe care ma straduiesc sa nu-i ratez la nicio cantare. Sunt versuri frumoase, actuale, melodioase, care ma-mbie la visare. Sunt cuvinte cu si despre dragoste, uneori amuzante, alteori cu iz de melancolie dulce, pe care n-ai cum sa le iubesti, sa nu le inveti, sa nu le repeti, sa nu le citezi, sa nu le aprobi.

Pentru ca n-am un cantec preferat (da, sunt mai multe, ups!), eu va scriu doua-trei versuri si va asez, dedesubt, linkul melodiei ca sa aveti si voi ce savura, ca o prelungire de vis, la cafeaua din duminica asta. Bine?

PS: M-am limitat, dupa inspiratie, la doar 9 piese (ca tot suntem azi in 9…). Ah, si… ordinea e (foarte) aleatorie. Tot dupa inspiratie.

„Sa ne iubim, sa scriem din ochi povesti,/ Sa uiti pentru o ora cine esti,/ Sa te apropii de mine usor,/ Si s-ascultam toata noasptea KissFm fara sonor.”
Alexandra Andrei si Cosmin Vaman – Kiss FM fara sonor

„O mie si una de nopti o sa te cant,/ O mie si una de soapte aud parca-n gand,/ O mie-ntalnesc si niciuna ca ea,/ Si mie doar una, doar una imi spune ceva,/ Dintr-o mie, doar ea…”
Cosmin Vaman – (o) mie una

“In una e pustiu,/ In alta ma ascund cand de mine nu vreau sa stiu,/ Una e acolo cand mi-e greu/ Si intruna se aude, intruna, doar numele tau.”
Alexandra Andrei si Cosmin Vaman – Intruna

“Strazile astea aveau nume de poeti,/ Astazi poezia se aude mult, mult, mult prea incet./ Pe strazile astea se jucau copiii ieri,/ Doar copiii nostri nu-i mai vad azi pe nicaieri…”
Cosmin Vaman, Alexandra si Andreea Andrei – Drumul

“Nu cumva, nu cumva, nu cumva, nu cumva, nu cumva tu esti inima mea?/ Si atunci cum pot canta, respira, cum pot sa traiesc asa?/ Nu cumva, nu cumva, nu cumva, nu cumva, nu cumva tu esti inima mea?/ Si atunci cum de-ai plecat, cum te-ai strecurat, pe unde-ai umblat/ Cum de-ai iesit, cum de te-ai ratacit, pe cine-ai iubit?”
Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Andreea Andrei – Nu cumva

“Alerg sa nu ma gasesti/ Sa stiu ca nu mai esti/ In mine oricat as cauta/ Sa nu ma doara privirea ta…”
“Ale ei luna si stele,/ Ale ei sunt azi stelele mele,/ Ale ei sunt azi toata/ Iubirile mele in tine uitate…”
“Aleg sa te uit mult mai des/ De parc-as avea de ales? Aleg san u tea leg? Dar cums a aleg sa nu te iubesc?”
Alexandra Andrei si Cosmin Vaman – Alerg

“Incet-incet, o sa te descopar/ Incet-incet, cu dragostea mea o sa te acopar,/ Incet, asa, cum ai bea dintr-un pahar cu vin/ Sa le iau din tine putin cate putin.”
Alexandra Andrei si Cosmin Vaman – Putin cate putin

“Si mi se pare mai firesc ca ziua mea sa fie-n fiecare zi in care te privesc, in care te doresc, in care m-amagaesc, in care te regasesc, in care te iubesc, in care te doresc, in care m-amagesc, in care te regasesc…”
Alexandra Andrei si Cosmin Vaman – Ziua

“Cat mi-ar trebui sa traiesc sa invat sa te uit?”
“Unde-ar trebui sa privesc sa uit ce n-a fost?…”
Cosmin Vaman – Cealalta viata

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Lucian MUSTAŢĂ 9 iunie 2013 la ora 8:59

  offtopic (ca de obicei): despre faptul că îţi plac versurile se ştie. Ai câteva în descrierea blogului :-p

  Despre faptul că scrii tâmpenii, pot să fie, mie îmi plac aşa…

 • Raspunde Victor-Vlad 9 iunie 2013 la ora 12:10

  să știe, știe și asta xD

 • Raspunde Andrei 9 iunie 2013 la ora 17:14

  neinteresant. in plus, astea par versuri fabricate pentru a prinde la o anumita nisa.

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.