Jurnal

Există magie

3 septembrie 2013

urlCredeam c-o să fiu mai entuziasmată acum, la început de anotimp, dar singura dispoziţie care m-a înrobit încă de duminică e aceea a unei oboseli apăsătoare şi nu foarte uşor de purtat pe umeri. Dar, probabil, e vina mea: am tânjit după o toamnă parfumată şi aurie, cu ceaiuri călduţe pentru visele mele uitate în congelator între timp, şi, în entuziasmul de-a profita de lucrurile astea mărunte, am obosit aşteptând realităţi care nu mai vin, oameni care nu se mai întorc, speranţe care nu se (mai) împlinesc (odată). Unii ar numi asta cumva, eu evit cuvintele pompoase, m-aş da la o cură de dezintoxicare, poate, până-n octombrie, un soare nou va răsări şi-n buzunarul meu de la sacou. Să mai strălucească şi el un pic, măcar acum, până vine iarna…

Însă, contrar aparenţelor care îmi înnegresc toate drumurile spre nori, constat că există magie şi-n realitate. Există cântece superbe, poezii sublime, fotografii care emoţionează de la prima privire. Există oameni care se iubesc şi se caută, există flori care se dăruiesc, există prieteni pentru care distanţele dispar preţ de-un click, de-un telefon, de-o scrisoare. Există cărţi pe care nu poţi să le citeşti pasiv, există revelaţii care ţi se aşază-n faţa ochilor fără să le vrei, fără să le ceri şi care, într-o secundă, îţi pot schimba cursul monoton al vieţii.

Există desene animate, culori, stele. Există copii care râd sau care plâng şi care ne sfâşie sufletul cu fiecare încordare a feţişoarelor lor netede. Există personajele care-am vrea să fim şi există modele pe care le evocăm deseori ca reper pentru cine nu vrem să fim. Există prinţi şi există prinţese, aşa cum există şi zmei, şi vrăjitoare, şi oglinzi fermecate şi, nu întotdeauna, finaluri fericite.

Undeva, dincolo de ceaţă, există magie. Sau poate doar toamna asta cu nenumăratele-i ploi e de vină, mi-a aburit aripile şi, de necaz, mie mi s-a părut că întrezăresc, în zare, un altfel de umbră, un licăr nepământean, un fir împletit de lumină, pentru toate frunzele mele.

Foto: http://images6.fanpop.com/image/photos/33400000/sam-flynn-and-rapunzel-33437295-2560-1600.jpg

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.