Jurnal

Nu judeca o blondă după floarea din păr

27 martie 2014

alexandrabookselfieAstăzi am păţit o chestie drăguţă şi, deşi până la ora asta mă cam răzgândisem în privinţa relatării ei, m-am decis totuşi s-o scriu, pentru că, vorba aia, nu e banc, dar e bun.

Acum, nu ştiu dacă ştiţi, dar în urmă cu vreo câteva zile am dat întâmplător peste campania Cărţile pe faţă şi, implicit, peste concursul celor de la Rock FM ale cărui reguli sunt foarte simple: îţi faci un #bookselfie cu cartea pe care o citeşti acum, o aşezi frumos ca poză de profil şi le dai un comentariu aici prin care să-i anunţi că-i susţii şi că te-ai înscris. Ulterior, o dată pe zi, este ales un câştigător care va primi, drept premiu, o carte.

Zis şi făcut. Pentru că mi-a plăcut ideea şi pentru că mă simţeam foarte inspirată în ziua ăn care am dat peste postarea cu pricina, am făcut fotografia conform cerinţelor şi-am aderat la iniţiativă. Şi-am câştigat şi-o carte, a cărei mândră posesoare mă declar în prezent.

Ei bine, aventura mea începe (şi se termină) astăzi, când am primit telefonul de la colaboratorii celor de la radio care mă invitau să-mi ridic premiul. Cuminte, am respectat reperele şi, după facultate, m-am grăbit să ajung acolo unde mi s-a indicat cu maximă precizie. Şi ajung în clădire, urc la etajul cu pricina şi, uşor ezitând, intru pe uşa unde trona un afiş cu 4 sigle: Kiss TV, Kiss FM, Magic FM, Rock FM. „Asta-i!”, îmi zic plină de satisfacţie şi entuziasm, aşa că bat sfios la uşă şi intru.

La unul dintre birouri, un tip calculatoriceşte de zor. Îl salut şi-i povestesc de ce-am venit, aşa că-l strigă pe colegul, care mă invită să iau loc şi să-i dau buletinul. Îmi oferă cartea şi, pentru că nu găseşte o anumită hârtie, mă-ntreabă, politicos, la ce radio am câştigat premiul, la Kiss FM sau la Magic FM?

Şi, aici… BANG!

Poate că, dacă nu m-ar fi trădat părul blond, floarea prinsă sârguincios la tâmpla stângă şi entuziasmul cât casa, n-ar mai fi avut acelaşi farmec. Dar pentru că întrebarea a fost atât de specifică, cu un soi de hlizeală abia stăpânită, anticipând o reacţie care n-a ezitat să vină, mă trezesc declarând, fermă, că la Rock FM am câştigat, moment după care se face linişte-n birou. Şi, după 10 secunde de neobişnuită mirare, colegul desluşeşte misterul: „O fi ascultat pe net!…” (Pentru că-n Iaşi, nu ştiu dacă ştiţi, nu se poate prinde postul pe frecvenţele aparatelor de radio.)

Acum, ce să zic, cred că-n viaţa mea nu m-am mai simţit aşa amuzată şi confuză deopotrivă. Mi-am imaginat că cei doi habar n-aveau despre ce fusese cocursul şi nu-i condamn pentru asta, dar situaţia în sine mă face să mă-ntreb dacă nu există pe lume şi blonde purtătoare de flori în păr care s-asculte, să iubească, să respire muzica rock (nu e cazul meu). Iar acum, scriind, povestind, publicând, sper să se ridice cineva să fie cu mine, ca să-mi spulber presentimentul că mitul conform ascultătorii acestui gen de muzică arată, se-mbracă, se recunosc după semne e adevărat, în ciuda convingerilor mele că astea-s doar vorbe goale şi că nu prea are nicio legătură stilul vestimentar cu playlistul obişnuit…

Deci?…

PS: Mi-ar fi plăcut să am în buzunar o licoare magică, o baghetă fermecată, ceva, care să mă facă invizibilă preţ de vreo 15 minute în biroul cu pricina. Sunt convinsă că, poate, comentariile ulterioare, dacă nu m-ar fi lămurit, cel puţin m-ar fi amuzat. 🙂

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

 • Raspunde Sebastian Mihail 27 martie 2014 la ora 22:08

  Hey, Flower-Power girl! :))
  M-am amuzat încă o dată. 😀

  • Raspunde Alexandra Bohan 27 martie 2014 la ora 23:16

   Sebastian, mă bucur, credeam că, scrisă, povestirea n-o să aibă niciun haz…

 • Raspunde Escu 28 martie 2014 la ora 13:17

  Ce floare aveai in par : mov sau rosie? 😀

 • Raspunde Alexandra Bohan 28 martie 2014 la ora 15:19

  Verde. Ieri, floarea a fost verde-albastră. 🙂

 • Lasa un raspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.