Jurnal

E aşa distractiv să pretinzi că eşti fericit?

2 aprilie 2014

fake-smile-guy-300x225-1Încă de luni seară, în news feed-ul meu s-a declanşat nebunia. Mai întâi un cuplu, apoi două… Până am închis eu browserul, inventariasem vreo cinci. Şi, sincer, nu mi s-a părut nimic suspect. Într-o clipă de naivitate lucie, mi-am zis că, poate, e primăvara asta capricioasă de vină, că poate a dat Domnu’ şi oamenii s-au îndrăgostit între timp şi, cum e firesc în era asta digitală, au decis, cu entuziam, să-mpartă şi să (se) oficializeze.

Dar apoi s-a făcut marţi, s-a făcut întâi aprilie, şi veştile astea au început să curgă şi mai tare, ca o cascadă sălbatică şi-mprăştiată. Am citit despre logodne mai misterioase sau mai… făcute-n colaborare (ca să pară, totuşi, autentice), am citit despre alte relaţii, la fel de misterioase sau, dimpotrivă, la fel de făurite în complicitate, am citit despre posibile sarcini şi alte astfel de veşti care, în mod obişnuit, aduc niscaiva fericire. Şi, mă rog, când numărul lor s-a dilatat impresionant, iar eu începusem să mă prind de schema justificatoare de schimbarea acestori stări şi setări, mi s-a părut, brusc, că suntem foarte trişti dacă, de ziua păcălelilor, ne batem joc de fericirea noastră, neluând-o-n serios.

Pentru mine, tot jocul acesta a fost o mare dezamăgire. N-am găsit nimic comic în situaţia dată şi chiar m-am agitat în gând o zi întreagă încercând să găsesc o explicaţie pentru care povestea asta li s-a părut unora mişto. Şi, într-un târziu, pentru că n-am găsit nicio justificare, niciun motiv care să explice propagarea fenomenului declanşat degeaba, m-am consolat renunţând c-un gust amar şi c-o concluzie foarte tristă.

În general, a fi nefericit nu e un prilej de distracţie. Dar, dacă a pretinde contrariul e un prilej, pentru unii, de amuzament, atunci mi se pare că suntem şi mai trişti decât şi-ar fi imaginat cineva vreodată. Dar probabil că unii consideră că fericirea e, de fapt, doar o glumă proastă şi, de asta, sau din lipsă de alte ocupaţii, au ales să o îmbrace-ntr-o farsă şi s-o vândă celorlalţi pe post de ceva funny de-ntâi aprilie.

Trist.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

  • Raspunde Andra 4 aprilie 2014 la ora 9:26

    Dar uite ca poate fi si adevarat iar fericirea poate fi si subiect de distractie. De obicei e invers, distractia duce la o senzatie de fericire dar daca unii oameni sunt intorsi pe dos…

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.