Jurnal

Joi seară dansez la Popas!

11 mai 2014

Redeschiderea Complex Popas PacurariExact acum o săptămână, într-un moment de slăbiciune matinală, m-am plâns unor prieteni că mi s-a făcut dor de dans şi de distracţie. Şi, într-o iluzie propagată dintr-un vis în altul, m-am confesat declarând mai mult decât evident că, dacă mi s-ar îngădui să am parte de o ocazie, aş profita de ea la maxim. Doar că, din păcate, la orizontul meu prea adormit nu se-ntrezărea nicio soluţie pentru propria-mi aspiraţie făurită armonios, aşa că a trebuit să mă consolez c-o amânare. Şi-un oftat…

Asta până când s-au aliniat planetele şi am primit o invitaţie frumoasă de la prietenii de la Complex Popas Păcurari care organizează joi, 15 mai, începând cu ora 20.00, o redeschidere a restaurantului pentru publicul larg şi, cum astfel s-ar putea anunţa acest eveniment, dacă nu printr-o petrecere grandioasă, aşa cum ne-au obişnuit cei de la local?

Din meniul musai de gustat, amintesc aici de Puicuța fără pene, Purcelușul emo, Rața dișălată şi Curcanul înhămat la căruță, alături de Fasolea liniștită cu bătaia şi Șnițelele cât roata carului servite pe buturugi de lemn care promit să-mi încânte papilele gustative. Iar la desert am să mă răsfăţ cu dulcegării, pornind de la Papanași Moldovenești și Ștrudele cu mere sau brânză, până la Clătitele Dobrogene, Torturile de mere sau Torturile de mascarpone și banana. şi, desigur, dulciurile copilăriei -Salamul de Biscuiți și Plăcinta Bunicii- care vor fi la loc de cinste, aşteptând-o pe subsemnata să le deguste şi să le posteze pe facebook.

Stropim, desigur, alimentele cu vin alb și roșu, împletit ca mărţişorul, dar asta doar după ce vom servi mult lăudata pălincă a casei și tradiționalul colac cu sare.

Iar ca să nu se depună nimic din ce-am redat cu fidelitate mai sus, atmosfera de dans şi joc şi voie bună este asigurată de Andrei Balan și cei de la D’Acord BAND, care vor avea grijă… să nu batem pasul pe loc.

Eu, una, abia aştept. Iar dacă mai sunt amatori care vor să se asocieze la o seara de joc şi voie bună, preţul este de 50 lei de persoană şi, pentru rezervări, apelaţi cu încredere: 0756.166.400.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns