Carte

Act like a Lady, Think like a Man, Steve Harvey

20 iulie 2014

SteveHarveyAct like a Lady, Think like a Man e o carte pe care n-aş fi citit-o neam acum vreo câţiva ani. Ştiu că mulţi dintre voi veţi ridica din umeri şi veţi strâmba din nas, dar eu chiar m-am distrat lecturând-o. N-am avut parte de prea multe revelaţii, dar am înţeles, într-un final, că lucrurile nu sunt tocmai complicate, dacă ştii cum să aşezi, pe hârtie, totul într-o singură ecuaţie.

Eu am văzut filmul mai întâi şi m-am amuzat copios, aşa că mi-am propus, la vremea respectivă, să citesc şi cartea, aşa, ca o distracţie suplimentară. Iar acum, sincer, nu-mi pare rău. Pentru că ştiam din start că această carte nu-mi promite rezolvări la toate problemele mele amoroase şi că nici nu-mi va oferi reţeta care, aplicată cu sfinţenie, mă va duce acolo unde pretind deseori că vreau să ajung.

Îmi place la cartea asta că e structurată, că ideile au o coerenţă logică şi că sunt redate scurt şi la obiect, exemplificând cu fapte reale şi, pe alocuri, cu sugestii pentru a reformula nişte răspunsuri pe care le oferim frecvent celorlalţi şi în urma cărora nu ştim de ce lucrurile au sfârşit prost. Îmi place că diferenţele dintre bărbaţi şi femei nu sunt redate într-o manieră belicoasă, ci că ideile sunt explicate întocmai pentru a conştientiza că există aceste deosebiri şi, în consecinţă, pentru a găsi varianta de mijloc care să ne permită să convieţuim într-o formulă cât mai paşnică şi împlinită.

O recomand dacă aveţi chef de câteva pagini care să vă explice lucruri pe care, probabil, le ştiţi deja, sau dacă vreţi să vă petreceţi un timp răsfoind o poveste despre cum gândesc bărbaţii.

PS: Ecranizarea se numeşte Think like a man şi e din 2012, iar anul acesta, în iunie, a apărut şi continuarea, Think like a man too.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.