Carte

Grădina uitată, Kate Morton

30 august 2014

gradina„Grădina uitată” e o carte care a ajuns la mine întâmplător (mulţumesc, Laura!) şi care s-a dovedit o lectură savuroasă. Mi-a plăcut foarte tare, e o poveste minunată despre regăsiri, cu intrigi care te provoacă să porneşti într-o călătorie la fel de iniţiatică precum cea a personajului principal la finalul căreia rămâi cu o doză de fericire dulce-amară, pentru că afli că există, pe lume, şi lucruri frumoase, dincolo de răutăţi universale care se propagă, conştiincios, peste veacuri.

N-am să vă povestesc prea mult din conţinutul cărţii, însă am să fac precizarea că volumul este structurat în trei planuri, povestind fapte care se petrec în 3 bucaţi de timp la mare distanţă una de alta. De-a lungul a aproximativ o sută de ani, o familie care se zbate între drame personale şi convenţii sociale greu de înţeles, se leapădă la un moment dat de o fetiţă de 4 ani care ajunge, singură, cu vaporul, în Australia, unde este înfiată de o familie care o creşte şi ocroteşte în sânul lor până la vârsta majoratului când tatăl ia înţeleapta decizie de a–i dezvălui originea necunoscută.

Câţiva (foarte mulţi!) ani de detaşare şi dezamăgire mai târziu, fata porneşte în căutarea originilor, abandonându-şi căutările brusc, în momentul în care se „procopseşte” cu propria nepoată pe care se vede nevoită s-o crească. Ani mai târziu, după moartea bunicii, Cassandrei îi revine, prin moştenire, o casă de îngrijit şi-un trecut de dezlegat, însoţit de un mister ce se cere spulberat, spre liniştea veche a sufletului chinuit de neştiinţă.

E o carte pe care o recomand, pentru zile de lenevit şi clipe în care tânjim după poveşti frumoase. Pentru că asta e, în definitiv, „Grădina uitată”: o poveste frumoasă, pentru copii (nu prea) mici si mari.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

  • Raspunde Laura 30 august 2014 la ora 14:43

    Mă bucur că ți-a plăcut 🙂

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.