Carte

Toate acele lucruri…, Marc Levy

6 noiembrie 2014

2139Toate acele lucruri… e o carte uşurică, pe care o citeşti aşa, doar ca să-ţi mai omori puţin timpul. Nu se dezice de stilul romantic, aerisit şi plin de imaginaţie al lui Marc Levy, însă, ca mai toate volumele-i sale, personal, mi se pare că e doar o altă poveste, cu target ceva mai „adult” decât vârsta adolescenţei, rămânând, în esenţă, tot o poveste.

Toate acele lucruri… vorbeşte despre Julia, un personaj conturat după tiparul omului obişnuit care poartă pe umeri povara de a avea un tată bogat cu care, desigur, nu vorbeşte de foarte multă vreme. Cu câteva zile înaintea nunţii sale, ea primeşte un telefon de la secretarul tatălui ei prin care acesta o anunţă de moartea părintelui, fapt care îi dă Juliei planurile peste cap. Însă povestea se complică într-o zi când, la uşă, primeşte un colet cu ceva ce se presupune a fi un robot construit după chipul şi asemănarea tatălui care are privilegiul de-a avea acces şi la memoriile decedatului şi care îi oferă acesteia oportunitatea de a mai petrece câteva zile împreună, ca să-şi spună unul altuia „toate acele lucruri pe care nu şi le-au spus niciodată”. Această şansă se concretizează într-o călătorie în care cei doi se redescoperă şi-şi clarifica unele neînţelegeri şi, tot cu această ocazie, Julia îşi regăseşte prima, unică, irevocabilă iubire cu care şi rămâne, desigur, până la finalul cărţii, în ciuda unor „încâlceli” specifice lumii moderne.

O recomand iubitorilor genului şi celor care vor să-şi clătească sufletul cu o poveste stropită din plin cu elemente fantastice şi figuri de stil, adaptate, însă, la graba vremurilor noastre.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.