Advertoriale

Caii şi jocul

24 martie 2015

Dacă ar fi aleg un animal pe care să-l aşez în topul listei cu animale graţioase, atunci aş alege, fără să ezit, caii. Pentru mersul lot tropăit şi mândru. Pentru postura impecabilă, care nu lasă, nici la mers, nici în repaus, loc de alte îndoieli. Pentru contractura superbă a muşchilor lucraţi sârguincios în timpul trapului. Pentru ochii mari şi blânzi. Pentru maniera în care îşi apleacă cu graţie capul. Pentru eleganţă şi stil. Şi pentru încrederea pe care ţi-o conferă, atunci când te lasă, supuşi, să-i încaleci.

Personal, caii mă fascinează pentru că întruchipează expresia pură a libertăţii. Să urmăreşti o herghelie care zburdă în sălbăticie e întotdeauna un peisaj care emoţionează şi cutremură nu doar pământul care îndură bătaia sănătoasă a copitelor grăbite, ci şi sufletul celui care urmăreşte, cu inima decolată din piept, dinamica graţioasă a turmei. Pe mine m-au cucerit şi m-au speriat. Şi m-au fascinat iremediabil. M-au emoţionat şi m-au făcut să-mi doresc, cândva, să pot să-i îmblânzesc şi să mi-i fac prieteni. Dar pentru că traiul la bloc limitează extraordinar de mult o astfel de idee… sălbatică, m-am refugiat într-o mare varietate de jocuri cu cai care se găsesc, uşor, la-ndemâna oricui.

Ştiu că, în general, există o tendinţă drăgălaşă de a cere un ponei. Eu n-am trecut prin faza aceasta. Copilăria mea n-a îmbrăţişat rozul, iar păpuşile mele îşi doreau haine, nu animale care să le poarte prin păduri fermecate. Însă, mai târziu, când viaţa m-a aşezat faţă-n faţă cu animalul nobil a cărui eleganţă m-a făcut să-mi doresc, mereu, să continui cursa, am ştiu că poneii nu sunt niciodată o alegere adultă.

Astăzi n-am calul meu, nici planuri să-mi cumpăr unul, dar îi admir ori de câte ori am ocazia. Iar când evenimentele cotidiene mă privează de această plăcere vinovată a admiratului, mă refugiez în jocuri cai online, frumos desenaţi, care aşteaptă, virtual şi răbdător, să fie revendicaţi.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.