Advertoriale

Gânduri de vacanță

25 martie 2016

În ciuda condițiilor meteorologice care nu vor cu niciun preț s-aducă primăvara acolo unde-i este locul (aici, lângă mine, e-o variantă chiar demnă de luat în considerare), mie mi-a alunecat de câteva ori gândul la vacanță. Și nu așez aceste fulguiri de vis doar sub semnul ploilor și-al ninsorilor neașteptate, nesperate, nechemate, ci și al task-urilor înghesuite cu succes în agenda din ce în ce mai încărcată.

Cert este că mă ispitește foarte tare o vacanță undeva unde, ați ghicit, e cald și bine. Și pentru că nimic nu te impulsionează mai mult să te achiți de sarcini la timp decât o clipă de vis documentat, într-un moment de respiro, eu și Google ne-am jucat de-a oferte Turcia. Eu i-am spus ce-mi doresc – o vacanță frumoasă, relaxantă, într-un loc cu soare și cu posibilitate de răsfăț all inclusive, iar el mi-a oferit, pe ecran (și nu pe tavă), opțiuni de cercetat, variante de gândit, alegeri de făcut. Și, desigur, o mie de întrebări și nevoia de lămurire, mai ales atunci când, de la an la an, se inaugurează alte locații, cu alte nebunii pentru turiștii dornici să se dezlipească de aglomerația orașului. (De exemplu, anul acesta lanțul hotelier Rixos promovează un concept nou care include un Aqua Park, un parc tematic de distracții, o zonă comercială tip Shopping Village și un hotel de lux.)

Mie-mi plac călătoriile, însă latura mea de turist profesionist n-a apucat să se dezvolte prea mult sub umbrela altor priorități. Dar asta nu m-a împiedicat să visez, de la an la an, la destinații exotice care merită văzute, mai ales atunci când cunoscuții nu se sfiesc să povestească despre locurile pe care le-au văzut și pe care le-au marcat cu zâmbetul pe buze pe harta concediilor planificate și așteptate. Și uite-așa am aflat că, pentru dorințele mele, m-ar putea ajuta cei de Agenția de Turism Olextur care știu unde se găsește cel mai bun all inclusive și cam pe unde-aș putea găsi o ofertă pentru mine și pentru dorul meu de ducă.

Ați fost în Turcia? Ați merge?

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.