Advertoriale

Frumusețe: acasă sau la salon?

28 martie 2016

Observ în ultima vreme tendința tot mai pronunțată a oamenilor de a-și manifesta creativitatea și îndemânarea înfrumusețându-și, în propriul stil, trăsăturile cu care i-a înzestrat genetica. Recunosc, în majoritatea cazurilor am admirat operele de artă ale unor doamne și domnișoare care și-au împletit, pieptănat, tapat, așezat în forme frumoase suvițele colorate sau nu în prealabil în combinații care atrag priviri și complimente. Am tânjit după manichiuri dulci, realizate la dungă și motiv, cu o dexteritate îndelung exersată. Și, desigur, am admirat variante de fard, tipuri de priviri, combinații alese de culori care să faciliteze accesul către sufletul celor care le privesc și le apreciază pentru imaginea impecabilă.

Cu toate acestea, mi-am dorit și eu uneori să investesc într-un hobby care să-mi permită să fiu suficient de iscusită încât să-mi aduc singură propriile îmbunătățiri, fără a mai fi nevoie să parcurg drumuri lungi, cu programare, la câte-un salon aflat la distanțe lungi de locul în care-mi fac veacul. (Deși, printre călătoriile mele, aș fi putut să-ncerc TEO beauty salon, un salon de infrumusetare in Bucuresti zona Berceni.) Dar uneori tehnica nu ține cu mine. Unghiile se rup, oja se exfoliază, părul nu stă cum mi-aș dori eu, iar zen-ul meu se clatină sub povara unor indispoziții fierte la foc mic, moment în care știu că e timpul să predau ștafeta și să las lucrurile în seama celor care chiar se pricep la ceea ce fac.

Însă, chiar și așa, uneori mai uit de propriile eșecuri și mă străduiesc, iar și iar, să reușesc de una singură. Câteodată am noroc și-mi iese, dar chiar și așa n-am nicio garanție a reușitei. Motiv pentru care, pentru evenimentele cu adevărat importante, mă las pe mâna experților. Și, din când în când, îmi diversific oferta, apelând la alte mâini iscusite care să-mi creeze un look pe măsura așteptărilor mele.

Dar ce te faci când ești departe de casă și îți bate la ușă un eveniment pentru care e nevoie de pregătiri? La întrebarea asta încă n-am găsit un răspuns, ci doar curajul de-a încerca, în orașele pe care le parcurg, un salon, un coafor Berceni, o mână de oameni talentați pregătiți să-mi creeze un zâmbet larg și-un look pe măsură.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.