Blogosferă

Cu bloggerii la Aeroport

9 aprilie 2016

1Luni seară am făcut o vizită la Aeroportul Iași, alături de gașca de bloggeri veseli și entuziasmați din Kooperativa 2.0, în urma căreia am înțeles că, pentru o viață viitoare, îmi doresc să fiu călător profesionist. Între timp, însă, am de gând să exersez intens, profitând de ceea ce-mi poate oferi acest oraș, mai ales pentru că imaginea aeroportului a cunoscut în ultimii ani o evoluție care-mi place și care continuă să se îndrepte spre mai bine, fapt care nu poate decât să mă bucure și să-mi antreneze gândurile de plecat, de venit, de călătorit.

În cursul vizitei noastre organizate de Andreea, am aflat un scurt istoric al aeroportului și, sincer, nu mi-a venit să cred, văzând filmulețul de mai jos, că înainte de-a avea o pistă, acolo era un câmp pe care, din când în când, mai ateriza câte-un avion ca rătăcit într-un colț uitat de civilizație. Astăzi, Aeroportul Iași numără curse atât interne, cât și externe (16 în prezent), iar pistele arată civilizat și modern, așa cum e demn de-un aeroport. (Și, ca un PS anticipat, numărul curselor e și el în creștere!)

selfie-avion-bloggeri

De ce e important acest lucru? Eu nu mi-am pus problema necesității unui Aeroport până de curând, când nevoile mele de a mă deplasa în timp util și condiții civilizate m-au determinat să explorez și alte variante de transport. Atunci am înțeles că un oraș ca Iașul are nevoie de condiții pentru a putea crește și pentru a putea oferi și celorlalți oportunitatea de a-l explora și vizita, iar acest lucru nu e posibil dacă nu există căi de acces facile și accesibile pentru publicul larg. Pentru că nimănui nu-i place să se complice inutil atunci când lucrurile sunt peste tot în lume la doar un zbor distanță.

Ce mi-a plăcut mult a fost că, deși nu aveam intenția de a călători, la trecerea spre pistă am fost supuși rigorilor de securitate la fel ca orice pasager. Și, personal, am apreciat acest aspect, pentru că normele sunt respectate cu strictețe, fapt care mi-a generat un plus de siguranță.

Per ansamblu, eu am rămas cu o impresie foarte frumoasă și sper din suflet ca Aeroportul să se dezvolte în continuare, astfel încât să avem la îndemnă cât mai multe variante de a călători cu eleganță la destinație, fără a fi nevoie să apelăm la trasee intermediare. Iar după primul drum cu avionul promit să revin, în scris, cu mai multe detalii, direct din miezul zborurilor lansate de-acasă. 🙂 Până atunci, vă las câteva fotografii marca Paul Pădurariu Photography.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.