Jurnal

De ce aleg să-mi încep diminețile frumos

1 aprilie 2016

sexy-morningUnul dintre lucrurile pe care încerc să le schimb uneori e fața tristă a oamenilor pe care-i întâlnesc în jurul meu. Pentru că am constatat, studiind cu privirea ani de-a rândul chipurile oamenilor dimineața -pe stradă, în tramvaie, în autobuz, în sălile de așteptare, la coadă la cafea…-, că suntem un popor cam trist și că, vorba aia care circula într-o vreme pe facebook, dacă vedem pe cineva zâmbind înainte de ora 9, ar fi indicat să-l suspectăm de ceva (dubios), nu contează ce.

Dar eu am înțeles că tocmai aici e figura. Suntem atât de preocupați de problemele cotidiene, încât uităm în fiecare zi să ne bucurăm de ce avem, ca să putem apoi să profităm de starea de spirit necesară să mai obținem și altele, la fel de minunate. Uităm că fiecare zi e, totuși, o nouă șansă de a repara lucrurile sau de a o lua de la capăt și că fiecare răsărit e un prilej de bucurie, și nu unul de-a mai așeza conștiincios o cută pe față. Și că, da, ar trebui să înțelegem asta și, dacă nu știm cum să reînvățăm să fim fericiți, am putea începe să fim deschiși la a primi ajutor de la ceilalți, care activează cu succes în tagma zâmbetelor fără termen de garanție.

Totuși, nu-i poți salva pe toți. Iar eu m-am izbit recent de-un caz în fața căruia m-am dezarmat pe moment și în fața căruia am înțeles totodată că unii nu vor să iasă din zona lor de confort. Și-atunci pleci mai departe, acolo unde-i nevoie de zâmbetul tău. În fond, nu-i nicio dovadă de înțelepciune în a-ți risipi energia în zadar.

Aleg să-mi încep diminețile zâmbind, pentru că știu că, la capătul energiei mele care, uneori, mai pâlpâie a low power înainte de-a intra în modul shut down, zâmbetele mi se vor întoarce negreșit. Pentru că am înțeles, atunci când dispoziția mi-a dictat o altă mimică decât cea senină, că viața mi-a așezat în cale oameni și povești care să-mi readucă un strop de soare la nevoie. Sau măcar o umbrelă. Și, brusc, parcă lucrurile n-au mai fost atât de rele…

Aleg să-mi încep diminețile frumos. Pentru că nu știi niciodată când n-o să mai ai ocazia să vezi cu ochii tăi răsăritul.

Foto: pinterest.com

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.