Advertoriale

Sunt pieton, dar mă tratez

28 iunie 2016

Vreme îndelungată m-am mândrit cu faptul că n-am mașină, nu conduc, nu dețin nici măcar permis și, drept urmare, sunt cu normă întreagă pieton și fidel client al transportului în comun. A fost o perioadă frumoasă a vieții mele, am adunat suficiente povești de scris pe facebook și pe blog și de povestit în nopți cu grade multe-n pahar așa, ca-ntre prieteni. Numai că, în viața fiecărui om vine o perioadă când vrei mai mult. Iar la mine etapa următoare, firească, e o școală de șoferi pe care-am s-o fac cândva, ispitită de tentația unor chestionare DRPCIV pe care, de nervii stârniți de neajunsurile transportului în comun, m-am apucat într-o noapte de rezolvat.
Nu-i ca și cum n-aș mai fi avut alte lucruri mai importante de făcut. Dar am constatat, cu ocazia aceasta, că filosofia de dincolo de simpla completare a acestor chestionare categoria B DRPCIV e, de fapt, simplă: toți trebuie să știm regulile de circulație, indiferent de care parte a trecerii de pietoni ne aflăm. Pentru că avem aceleași străzi, deopotrivă pietoni și șoferi, iar vina nu aparține întotdeauna doar uneia dintre aceste două entități.
Aș fi vrut, sincer, să n-am de ales. Dar drumurile de străbătut se înmulțesc exponențial, de la o zi la asta, iar pantofii mei, presimt, într-o zi își vor da demisia. Iar pe căldurile astea, în curând și nasul meu va alege, probabil, aceeași cale, sub stimulii supraliminali care se plimbă, de zor, către piață și înapoi, cu o frecvență uluitoare, prin tramvai și-autobuz. Iar dac-aș fi știut să merg pe bicicletă, aș fi alternat, probabil, chinuitoarele deplasări cu mini-excursiile pe două roți, dar din păcate și-aici mai am de învățat, motiv pentru care îndur, încă, oboseală acumulată la pas pe trotuar și schimonoseli dezgustate prin vehicule maxi, dorindu-mi mai mult, dorindu-mi altceva – mai exclusivist, mai sănătos, mai aerisit. Dar, până atunci, citesc, învăț, bifez și lucrez pentru visul meu situat de cealaltă parte, perpendiculară, a trecerii de pietoni…

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.