Evenimente

Mirela Retegan vine la Iași!

27 septembrie 2016

mirela-reteganDespre Mirela Retegan n-am știut prea multe informații până când nu m-am intersectat, virtual și dulce, cu gașca Zurli. Recunosc, nu activez într-o zonă de parenting, dar energia și entuziasmul copiilor care cântă și fac spectacole menite să emoționeze deopotrivă părinți și juniori, m-a inspitit într-atât încât să mă facă să-mi doresc să aflu care este rețeta succesului într-un parteneriat părinți-copii care să fabrice numai zâmbete.

Apoi știu că, într-o dimineață, m-am trezit fredonând și eu: ”nu vreau soare, nu vreau lună, vreau pupic de noapte bună…

 

Și-apoi am aflat că Mirela Retegan a scris o carte, Pledoarie pentru mami și tati, trecută pe wishlist-ul meu ticsit de titluri ispititoare. (Lectură amânată, desigur, din lipsă de-o motivație concretă, în carne fragedă și oase în lemn verde…)

Numai că, într-o dimineață, la radio -în prima zi de școală, mai precis- în timp ce-mi amestecam zahărul într-o cafea leneșă, o voce dulce mi-a explicat cât de greșit e să le spunem copiilor să fie cuminți și atenți și s-o asculte pe doamna, în fiecare zi, când pleacă spre școală, pentru că asta e treaba doamnei, să se facă ascultată, și nu a copilului, a cărui singură grijă este aceea de a fi… fericit. Iar mie mi-a plăcut mult de tot perspectiva, deși nu știam cine-i dincolo de difuzor, și chiar m-am bucurat când am auzit că e vorba despre (aceeași) Mirela Retegan. Și, uite-așa, am decis că merită să scriu și să dau mai departe vestea că o vom avea în curând prezentă la Iași cu ocazia unui eveniment care se numește, sugestiv, Campionatul Național de Joacă pentru Părinți. Pentru că, da, mie mi-ar plăcea să aflu mai multe de la cineva care folosește joaca pentru a comunica cu cei mici unde interacțiunile sunt deopotrivă fascinante și provocatoare.

Așa că, dacă ești un părinte cu chef de joacă și-ți dorești un update în materie de parenting sau pur și simplu ești dornic să mai afli câteva idei despre cum să-ți îmbunătățești relația cu cel mic, vino duminică, pe 16 octombrie, începând cu ora 10, La Grand Hotel Traian, în Sala Eminescu! Se-anunță zâmbete jucăușe!

Pentru mai multe informații, accesează Campionatul Național de Joacă pentru Părinți.

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.