Advertoriale

Între drumuri, o cafea

16 decembrie 2016

alexandra_bohan_5togoAm câteva obiceiuri adoptate relativ recent la care nu-mi doresc să renunț. Unul dintre ele e ritualul cafelei de la prânz, a doua pe zi, cea care mă ține în priză și îmi asigură aportul energetic optim până când Universul îmi dă dreptul la odihnă. Așa încât mă ”agăț” mai mereu de-o cafea ”to Go”, un răsfăț de la care nu mă zgârcesc niciodată, întotdeauna între două drumuri, între două cursuri, între două bătăi pofticioase de inimă.

Așa se face că, într-un fel, obiceiul acesta e o parte din mine. Eu nu știu să mă descriu altfel fără cafeaua mea de la prânz, cea pe care o iubesc suficient încât s-o plimb între palmele înghețate, eliberate în prealabil de bagaje care ar putea să pericliteze siguranța aburilor de sub capac, și s-o sorb pe furiș, ca-ntr-o legătură amoroasă trăită, de nevoie, pe ascuns, trădată doar de câte-o privire nepermisă. Și eram perfect în regulă cu asta, cu aventura mea asumată, până când am citit în Codul bunelor manierenu e politicos ca o doamnă să-și bea cafeaua pe stradă, cu-atât mai mult s-o poarte de ici, colo, așa cum fac eu, conștiincios și vinovat.

Exact ca-n bancul cu pricina, și eu m-am lăsat de citit, și în continuare mă scald în fericirea ritualului blamat în literatură. Dar cum ai putea să nu fii fericit când fericirea e, uneori, atât de ușor de găsit? Pentru mine, zilele trecute, ea a luat forma (și gustul, și mirosul) cafelei de la 5toGo, un loc mic, și cald, și primitor, aflat în apropiere de Moldova Center, unde am găsit, într-o atmosferă intimă, un decor prietenos și un meniu care susține conceptul brandului românesc extins deja în toată țara: orice produs costă doar 5 lei.

Începând de la specialitățile de cafea, dintre care eu am încercat (și mi-a plăcut!) slăbiciunea mea (și totodată preparatul cel mai vândut), Caffe Latte-ul, și până la cookies, brioșe (2 bucăți), negrese și gustări sărate, o vizită la 5toGo se poate dovedi foarte eficientă dacă ai în plan un mic-dejun sau o gustare grăbită, ”de pe drum”. Mi-a plăcut faptul că am găsit acolo, la pachet, și biscuiți vegani, prietenoși cu silueta, ambalați și comercializați în pungi de 100 de grame la același preț ca și celelalte produse, 5 lei, mult mai avantajos decât celelalte produse de acest fel de pe piață care depășesc cu succes acest preț.

În Iași, în acest moment, există 2 locații 5toGo, una în apropiere de Moldova Center, și una în Copou, ambele oferind publicului aceeași gamă de produse. Eu vă recomand să nu-i ocoliți, să opriți dacă-i întâlniți și să-ncercați o cafea, chiar dacă vă grăbiți, mai ales pentru că paharele lor au un design simpatic și motivațional, care instigă la renunțarea grijilor și la un… latte, pe fundalul unui zâmbet desenat și adresat cu dedicație, care te ispitește să crezi că orice întârziere, justificată astfel, îți va fi, într-un final, iertată.

Eu cu siguranță mă voi mai opri, măcar pentru câte-un refill delicios. Iar dacă nu mă credeți pe cuvânt, vă las dovadă colajul de #selfie-uri cu zâmbete, realizate toate sub influența băuturilor preparate pe bază de cafea de la 5toGo. Pentru că, da, uneori, o cafea bună-mi face asta: îmi întinde un semn de veselie de la o ureche la cealaltă. Pur și simplu.

Foto: arhiva personală și facebook.com/pages/5-to-go-Moldova-Center-Iaşi/

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.