Evenimente

Online, marketing, SEO

21 aprilie 2017

Pe la începuturile mele în blogosferă, nu știam că online-ul se ghidează după niște reguli precise. Eu credeam că trebuie doar să scrii (ce naivitate!) și apoi lucrurile vor curge de la sine. Iar într-un fel, așa a și fost. Dar recunosc că, dac-aș fi avut mai multe cunoștințe în domeniu, aș fi putut grăbi acest proces și-aș fi obținut anumite performanțe într-un timp mai scurt. Adică, concret: aș fi învățat la timp că a-ți contrui un brand care să te reprezinte nu e un moft, ci o necesitate, a-ți filtra textele înainte de a le arunca ”pe net” e o componentă esențială care vorbește despre profesionalismul muncii tale și tot așa…

Acum, însă, după ce m-am mai dezmeticit, am înțeles cât de important e să deprinzi măcar regulile de bază, dacă vrei să nu dai greș. Iar această revelație o am mereu atunci când observ nu cât de bine fac ceilalți, ci cât de greșit aplică unii strategiile de bază, întrebându-se apoi de ce nu au succes. Din acest motiv, de-a lungul timpului am avut grijă să mai iau contact cu aceste noțiuni, chiar dacă nu intenționez să profesez în domeniu. Așa am dat peste cursuri SEO care m-au învățat cum să-mi optimizez site-ul, cum să construiesc un link de calitate, cum să-mi valorific ideile.

Pentru cine citește prima dată aceste noțiuni, ele pot părea banale și poate chiar demne de ignorat. Dar nu e nevoie să afle nimeni pe pielea (și pe statistica) lui acest lucru, motiv pentru care este recomandat tuturor celor ce dețin un site sau un blog sau un bussiness online să-și însușească aceste noțiuni și să le aplice eficient, pentru că nu doar că ele n-au ce să strice, ci, dimpotrivă, ele vor contribui la creșterea vizualizărilor și la răspândirea eficientă a mesajului, lucru pe care ni-l dorim și chiar îl urmărim toți cei implicați în astfel de activități.

În acest scop, săptămâna viitoare, mai precis pe 29 și 30 aprilie, la Iași va avea loc un curs SEO practic dedicat tuturor celor care au cele mai bune intenții pentru afacerea lor, dar nu știu (încă) prin ce metode să-și pună ideile în aplicare. Mie mi se pare nu doar interesant, dar și util, și chiar necesar celor care își doresc independența administrării propriului site într-o manieră eficientă și care să le crească profiturile.

Voi ce părere aveți? V-ar interesa? Ați participa?

Articole pe aceeasi tema:

1 Comentariu

  • Raspunde Enache Alexandra 2 mai 2017 la ora 13:09

    Cursurile de SEO sunt foarte utile mai ales pentru cei care activeaza in online foarte mult si care au castig de pe urma asta. Cu siguranta nu ar trebui sa trecem cu vederea astfel de conferinte utile, sustinute de profesori de top.

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.