Campanii

Cum m-am apucat de sală

3 aprilie 2017

Eu am avut mereu o relație de tip love-hate cu sportul. Nu ne-am iubit o perioadă (atunci când metabolismului nu-i prea păsa ce mănânc, se descurca el cumva), l-am desconsiderat multă vreme crezând că-i un moft, ba chiar mi-am luat și scutire în liceu, ca urmare a unei condiții medicale de care am profitat ca să mă așez, sedentar și leneș (și foarte satisfăcută!), pe banca de rezervă.

Însă acum un an și jumătate am avut revelația că nu e suficient să fii doar o formă fără fond. Că degeaba arăți bine, dacă nu ești în stare să-ți porți de ici-colo, singurică, propria poșetă. Iar la acest capitol… recunosc că poșeta mea e o mică valiză în care îndes mereu cam tot ce-mi trebuie pentru o zi întreagă, pentru că știu întotdeauna când plec de-acasă, dar niciodată nu garantez când mă-ntorc… Motiv pentru care am decis că aș putea încerca o rutină de exerciții fizice, cu antrenori de pe youtube, 10 minute pe zi, care să mă facă… mai puternică.

Numai că după aproximativ 3 luni, începuse să devină o semi-obsesie. Pentru că pe măsură ce rezultatele se văd (și se simt), înțelegi că nu mai poți să te lași. Iar la mine satisfacția aceasta m-a făcut să mă simt mai motivată să continui și, desigur, să asociez și o alimentație echilibrată. Și, mai ales, să beau mai multă apă.

Știu că e greu să pari credibil în povestea ta când pornești de la 54 de kilograme și te faci de 51, dar cu mușchi un pic mai vizibili. Dacă transformarea nu e spectaculoasă pentru public, asta nu înseamnă că ea nu există. Pentru că ceea ce trebuie să antrenezi și să convingi, de fapt, nu e corpul, ci mintea, iar de cele mai multe ori aceasta este adevărata provocare.

Însă pentru cine nu poate face asta singur, eu vă recomand să încercați o plimbare până la Dietis – centru de nutriție și sport, acolo unde mi-am regăsit și eu motivația de a face sport și de a avea un stil de viață sănătos. Pentru că acum ceva vreme am acceptat provocarea de a încerca mersul la sală și, vă mărturisesc, deși eram sceptică la început (pentru că sunt, mai mereu, obosită, și m-am învățat să mă prăbușesc din ce în ce mai artistic, la sfârșitul zilei, în pat) m-am îndrăgostit de felul în care mă simt după antrenamente. Și, ca orice om fericit, mai vreau acel ”post-workout mood” pe care nu prea poți să-l obții în alt fel…

Dietis este un centru de nutriție și sport care încurajează oamenii să adopte un stil de viață sănătos nu doar prin sport, ci și prin posibilitatea de a realiza diverse proceduri de întreținere corporală, cât și prin accesarea unor sfaturi specializate în ceea ce privește o alimentație potrivită pentru țelurile fiecărei persoane. Practic, aici poți să găsești tot ce îți trebuie dacă vrei să faci o schimbare și nu știi încotro să mergi, acționând pe toate cele trei direcții esențiale ale schimbării: alimentație, mișcare, aspect.

În ceea ce privește sala, ea e foarte colorată și prietenoasă, are un spațiu larg și generos, iar antrenorii sunt foarte, foarte dedicați în ceea ce fac. Dintre antrenamentele care pot fi accesate aici, menționez: pilates, kangoo jumps, step aerobic, fit ball, tae bo și trx. Eu mi-am propus să le-ncerc pe toate, am bifat mai mult de jumătate din ele, dar după ce completez lista, revin cu detalii pentru că, de multe ori, doar titlurile nu spun nimic, dacă nu încerci… pe mușchii tăi! :)) Iar dacă sunteți curioși să-ncercați înainte de-a vă povesti eu ce și cum, o listă pentru prețurile abonamentelor găsiți aici.

La capitolul întreținere corporală, oferta include masaj anticelulitic, termocuvertă și electrostimulare, masaj terapeutic, reflexoterapie și detoxifiere, acoperind astfel o gamă largă de nevoi pentru doamnele și domnișoarele care își doresc rezultate în acest sens. Iar pe partea de nutriție, suportul este asigurat de Anca Buruciuc, o tipă de care mie-mi place foarte mult, absolventă a specializării Nutriție și Dietetică din cadrul UMF Iași, care lucrează cu pasiune în acest domeniu din anul 2014, și care încearcă, prin programe nutriționale individuale și de grup, să educe publicul să adopte o alimentație echilibrată, corespunzătoare cu idealurile de greutate și frumusețe.

Mie mi se pare o alegere foarte bună Dietis, mai ales dacă ești la început de drum, îți dorești o schimbare, dar nu știi încotro să apelezi. Pentru că aici le ai pe toate și e mult mai ușor să-ți păstrezi entuziasmul atunci când scapi de chinurile unor drumuri suplimentare care, în loc să-ți ușureze viața, o complică, spulberând cu o viteză uimitoare entuziasmul contagios al începuturilor.

Voi considerați că e important un stil de viață sănătos? Că un pic de mișcare face diferența? Pentru că eu cred și simt și văd că Da…

Foto: facebook.com/dietis.gym/

Articole pe aceeasi tema:

1 Comentariu

  • Raspunde trenda 10 aprilie 2017 la ora 10:00

    Draga Alexandra, ma regasesc in articolul tau. Nu imi placea sa fac sport pentru ca ma simteam mereu obosita. Insa, odata ce am inceput sa merg cu regularitate la o sala de fitness, totul s-a schimbat. Am devenit dependenta de exercitiile fizice… imi lipsesc de fiecare data cand nu merg. Ma simt bine! Si asta cred ca este ceea ce conteaza cel mai mult 🙂 !

  • Lasa un raspuns