Jurnal

După 10 săptămâni

31 mai 2017

N-am avut răbdare să aștept 3 luni în capăt (conform indicațiilor din fotografie) ca să scriu acest articol, așa că acum, la cald, împart un feedback plimbat, agitat, genuflexat conștiincios la Dietis – centru de nutriție și sport, acolo unde m-am reîmprietenit cu sportul și m-am apucat de sală. (Știu, deja cunoașteți acest detaliu despre mine.) Dar dincolo de mușchiuleții care proemină prin colanți, de abdomenul care se mai vede, uneori, atunci când mă întind să iau o cană din dulapul de deasupra chivuetei de la bucătărie, există o serie de lucruri pe care mi le-am reamintit și despre care o să vorbesc, acum, aici. Și vă arăt și poze, yey!

  1. Disciplina – este primul și cel mai important lucru pe care îl înveți făcând sport cu regularitate. Știu despre mine că sunt o persoană responsabilă, că mă achit conștiincios de taskuri (sau cel puțin mă străduiesc), dar uneori, recunosc, îmi lipsește disciplina. Iar acum am înțeles că pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești, este vital nu doar să-ți stabilești un scop la care să nu renunți, ci ”să te și ții” de treabă, să fii acolo, să construiești cu pași mici, în fiecare zi. Sau măcar aproape în fiecare zi!
  2. Perseverența – am citit mult despre cum te schimbă sportul, am văzut rezultatele spectaculoase ale transformărilor unor oameni care au plecat de la multe plusuri adipoase și-au ajuns la silueta ideală. Și recunosc că și eu am făcut cândva greșeala de a-mi dori să obțin rezultatele acum, dacă se poate, după o oră de antrenament. Nu s-a întâmplat decât mai târziu, când, oricât de critic m-am privit în oglindă, am văzut că mușchii mei se-așază altfel, într-un fel care-mi place. Și, hey, asta mă face să mai vreau și să nu renunț! 🙂
  3. Motivația – am constatat că multe lume cade în capcana renunțării atunci când, după ce și-a stabilit cu îndârjire un țel, abandonează lupta care le-a adus victoria (cică de asta se îngrașă și ea, dar mai ales el după căsătorie, ha, ha!). Dar dacă reușești să-ți dozezi motivația în așa fel încât să-ți ajungă pe termen lung, atunci ai toate șansele să eviți să cazi în capcana renunțărilor din care e foarte greu, mereu, să revii.

Și-atunci… ce-am făcut până acum?

Din oferta celor de la Dietis – nutriție și sport, am încercat toate tipurile de antrenament disponibile, și am concluzionat că-mi place de minune să alternez Step aerobic cu Pilates, Tabata, Trx și Tae bo. Aleg mereu altceva, antrenorii au grijă ca antrenamentele să nu fie de fiecare dată la fel, și aproape de fiecare dată plec de acolo cu senzația pe bune că mușchii sunt munciți. Și, vorba aia de pe Pinterest… that post-workout feeling… e de neegalat.

Ce mănânc… înainte și după antrenament?

Eu nu prea dau sfaturi legate de ce-ar trebui să se regăsească în farfuria fiecăruia, asta face Anca Buruciuc tot la Dietis, dar evit mâncarea de tip fast-food, nu cumpăr (și nu mănânc) prea multe dulciuri, mă agaț de ronțăieli fructate și beau foarte, foarte multă apă, inclusiv cu lămâie. Pentru mine, acum, e suficient, dar dacă vreți să scăpați eficient de kilograme în plus, cereți sfatul unui specialist și nu irosiți timpul cu diete care să vă facă, pe termen lung, mai mult rău decât bine.

Ce fac mai departe?

Nu renunț la sport. Mă antrenez în continuare. Mă pregătesc să devin nu neapărat mai sculptată, ci mai puternică. Și mai fermă… (pe poziție.) Și mă bucur de sentimentul că fac ceva pentru mine, învăț despre disciplină și perseverență cu fiecare antrenament, mă educ și mă dezvolt. Și încurajez și apreciez oamenii care îmbrățișează un stil de viață activ, care-și doresc mai mult pentru ei și care nu doar vorbesc despre asta, ci transpiră pentru țelul lor.

PS: Fotografiile au fost realizate de Ovidiu Proca.

Cealaltă foto: pinterest.com

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.