Advertoriale

Tu cu ce te îmbraci?

1 mai 2017

Nu știu cu ce să mă îmbrac” e una dintre frazele care mă bântuie în fiecare dimineață, indiferent câte ore de somn aș bifa pe check-list. Dar, în ziua în care am înțeles că nu e o patologie personală aceasta a nesiguranței alegerilor vestimentare, ci una care face ravagii printre femei, oricât de generos le-ar fi șifonierul, m-am (mai) liniștit și-am început să mă preocup mai tare de ceea ce așez în dulapul în fața căruia pierd constant destul timp dimineața gândind obsesiv ”ce să fie astăzi?”.

Mai întâi de toate, am făcut loc. Am supus la evaluări oneste și fără ezitări ceea ce nu mai purtam, dar nici nu mă-nduram să arunc sau să dau, și-am aruncat ceea ce știam deja că păstrez pentru ”orice eventualitate”. Sau pentru ”stat în casă”. (Doamne, ce prostie! Aveam rafturi întregi cu haine pentru ”stat în casă”, cu toate că eu plec mereu dimineața și mă-ntorc seara târziu…) Și când șifonierul meu s-a golit substanțial, am plecat la cumpărături, dezamăgită că nu găsesc acum toate piesele care-mi lipsesc pentru așezat, asortat, combinat și purtat…

Acum, însă, știu că nici o garderobă solidă nu se ”construiește” într-o singură zi, tot așa cum nimic pe lume nu se înfăptuiește cât ai pocni din degete. Și tocmai din acest motiv caut mereu idei pentru ținutele mele, adaptate ocaziilor care-mi ies în cale. Desigur că mi-ar fi mai ușor să aleg o singură ținută, care nu se potrivește 100% oricărei ocazii (nici n-ar avea cum), dar care ar… merge, însă mie nu-mi stă în fire. Așa că m-am împrietenit nu doar cu blugii, ci și cu fustele midi. Nu doar cu niște cămăși clasice, dar și cu tricouri largi, vaporoase. Nu doar cu tenișii, ci și cu pantofii înalți, eleganți, colorați. Și, acum, îi combin după cum îmi vine, dar, mai ales, după cum mai observ, conștiincioasă, la alții. (La care nu mă holbez, dar trag cu ochiul, uneori admirativ, alteori, recunosc, ușor critic…)

Când mă părăsește inspirația vestimentară, sau pur și simplu mi se face dor să ies din zona de confort a ținutelor mele, arunc un ochi pe http://trenda.ro. Îmi place să fiu la curent cu ce se mai poartă, deși eu aleg mereu ceea ce mi se potrivește, pentru că oferta este, indiscutabil, foarte generoasă. (Iar propunerile sunt atât de colorate și de variante ca modele încât le-aș putea purta p-aproape toate.) Și eu cred cu tărie că e important să porți ceea ce îți stă bine (în primul rând) și ceea ce crezi că te reprezintă, dar în același timp să fie și ceva în ton cu vremurile actuale, atât de creative și de ofertante. Pentru că prima impresie contează și, oricât de bine ar suna în teorie că hainele cu contează, o ținută vorbește mereu, mai mult sau mai puțin subtil, despre omul care o poartă. Și-apoi, de ce să nu recunoaștem? O haină nouă nu-ți golește doar portofelul sau cardul și-ți umple șifonierul (așa cum spunem mereu atunci când alegem să nu cumpărăm, pentru că nu merită), dar îți și dă un plus de energie și zâmbete al căror efect terapeutic e (mai) greu de evaluat financiar.

Dar pe de altă parte, când îmi vine cheful să mă ”răzvrătesc” vestimentar, mă încumet la alegeri mai puțin formale și mai mult îndrăznețe. Pentru că mie-mi place să încerc lucruri noi și colorate, să aleg combinații care îmi reflectă starea de spirit și să mă joc de-a îmbrăcatul, mai păcătuiesc cu câte-un click pe http://vogue.com/fashion sau pe http://divahair.ro/moda sau pe http://trenda.ro/moda/ unde oameni pricepuți expun alegeri și combinații care mă ispitesc și mă inspiră să cumpăr, să asortez, să port.

Voi cum vă alegeți hainele? Aveți un stil consacrat de la care nu vă abateți sau alegeți după ce se poartă, ce mai apare prin magazine, ce ne mai recomandă, cu migală, experții în domeniu?

Foto: trenda.ro

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.