Blogosferă

Parc Aventura Nativa aduce aventura la Iași

10 august 2017

Parc Aventura Nativa

Săptămâna trecută am testat un alt nivel de aventură la Parc Aventura Nativa, un colț miraculos amenajat în Iași special pentru copiii, dar mai ales pentru adulții care, sătui de provocările zilnice, vor să se deconecteze și să se provoace pe sine amintindu-și de jocurile copilăriei și de exercițiile de echilibristică practicate îndelung în fragedă pruncie.

Deși m-am dus echipată corespunzător (că doar știți deja că sportul face parte dintre preocupările mele recente și foarte… evidente), mi-am dat seama cât de mult ”se simte” că mi-am petrecut marea majoritate a copilăriei între betoane și asfalturi, după blocuri gri, lipsite de copaci, și julituri, și semne de bună purtare. Așa se face că, deși păream să nu mai am stare când am pășit pe poarta Parc Aventura Nativa și când personalul calificat m-a ajutat să mă echipez corespunzător, n-am dovedit să termin traseul de dificultate medie pentru adulți (da, da, pentru cel de copii depășisem un pic înălțimea :))). Eu am dat vina pe papucii roz cu talpă moale (sâc!), deși, ca să vă zic sincer, cred că în subconștientul meu sălășluiește problema echilibrului, motivul pentru care eu nici acum nu știu să merg pe bicicletă.

Dar nu renunț, mi-a plăcut mult de tot, mi s-a părut teribil de distractiv, mai ales că am încercat și-am zâmbit larg la câteva ture de tiroliană. Nu mai testasem până acum, la fel, din filmulețe și fotografii mi s-a părut interesant și simplu, dar garantez că adrenalina e pe-acolo, mai ales când ”zborul lin” e peste văi care asigură un peisaj demn de câteva strigături entuziasmate.

Eu mi-am propus să revin la Parc Aventura Nativa, pentru că temperatura era mai mică (serios, e un super-bonus ăsta!), pentru că traseele sunt o sursă de distracție și provocare, pentru că e o alternativă foarte frumoasă de petrecut în familie. Și chiar am văzut echipe în acțiune, părinți și juniori depășind obstacole cotieră la cotieră, lucru care mi se pare minunat, mai ales atunci când rămâi în pană de idei.

Parc Aventura Nativa

Despre locație vă mai spun că e amplasată spre Bârnova, cum urci de la Hanul Trei Sarmale, iar la 300 de m de Pensiunea Garofița, pe dreapta, găsești Parc Aventura Nativa. Există indicatoare vesele, motiv pentru care e ușor de găsit. Iar pentru cine nu deține o mașină, pe ruta respectivă există microbuzul Iași-Bârnova, care vă lasă la distanță de aproximativ 50 m până la destinație. Prețurile sunt următoarele: 39 lei/adult, 29 lei/elev sau student, 19 lei/copil la escaladă, 12 lei/copil la obstacole, 15 lei/oră la badminton și tenis de masă, iar pentru grupuri de 5 sau 10 persoane există prețuri speciale, astfel încât distracția să fie mai mare.

Iar pentru curajoșii care, din varii motive, sunt delegați cu odihna, și nu cu aventura, Parcul este dotat cu terasă, unde poți savura un suc, ceva liniște și peisajul frumos amenajat. Iar pentru mai multe detalii, accesează cu încredere pagina lor de facebook.

În escapada mea inaugurală mi-au fost alături colegii din blogosfera ieșeană, respectiv: Alexandra AlistarAnda PintilieBianca IonelDiana DascăluDiana LupuIrina NichifiriucMariana DoroșencoVictor Cojocaru și Andreea Ignat. Iar pentru cine e curios cum au trăit ei experiența, click pe link! Urmează dezvăluiri incendiare! :))

 

Articole pe aceeasi tema:

2 Comentarii

  • Raspunde Parc Aventura Nativa | Iasi | Barnova | Blogger Iasi | Acorduri din Suflet 11 august 2017 la ora 10:02

    […] papucilor ce nu mi-a oferit suficientă siguranță. N-aș fi singura care dă vina pe papuci și Alexandra a pățit cam la […]

  • Raspunde Provocare la înălțime în Parcul de Aventuri Nativa | Şapte pietre 12 august 2017 la ora 16:12

    […] și mă voi întoarce. În asentimentul meu sunt și ceilalți colegi bloggeri: Alexandra Alistar, Alexandra Bohan, Andreea Ignat, Bianca Ionel, Diana Dascălu, Diana Lupu, Irina Nichifiriuc, Mariana Doroșenco, […]

  • Lasa un raspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.