Advertoriale

Toamna chibzuinței

28 august 2017

Îmi place teribil de mult toamna, e anotimpul meu preferat pentru că el inaugurează mai mereu toate amintirile proaspete din vacanță și poartă gingășia și seninătatea tuturor suvenirurile cumpărate conștiincios de pe drumurile străbătute cu drag. Dar, în același timp, există mereu o umbră de regret când cade prima frunză pentru că toate întoarcerile acestea acasă se resimt, de multe ori, nu fizic și psihic (cum am mai auzit), ci la capitolul finanțe (și bănci), un subiect extrem de sensibil nu doar în sezonul estival.

Totuși, eu n-aș da pentru nimic în lume amintirile din vacanță la schimb cu garanția unui cont gras în bancă. În fond, la ce folos să economisești peste măsură și să nu cheltuiești niciodată nimic altceva în afară de timp investit în muncă?… Cu toate acestea, uneori, recunosc, mi-ar plăcea să fiu mai cumpătată și mai chibzuită, în așa fel încât să dispun de suficiente resurse pentru toate ideile mele colorate, indiferent de timp, de anotimp. Mai ales pentru cele care mă așteaptă, cuminți, să mă-ntorc acasă, din toate drumețiile mele.

Din acest motiv, am învățat de-a lungul anilor să nu-mi mai pun ideile pe pauză și, când îmi vine inspirația, să apelez cu încredere la câte un credit pentru nevoi personale, fie că-s mici pe termen scurt, fie că-s mari, pe termen lung. Pentru că știu că banii împrumutați trebuie returnați, iar asta mă face mai conștiincioasă în achitarea sumelor, decât m-ar face să economisesc, spre exemplu, în fiecare lună, aceeași sumă de bani. Pentru că avem posibilitatea de a apela la câteva soluții rapide și comode care ne pot face viața mai fericită. Și pentru că nimeni, pe lumea asta, n-ar trebui să se împiedice de bani atunci când își urmează visele, indiferent de dimensiunea, grandoarea, importanța lor.

Mi-e dragă vara cheltuielilor nesfârșite și mi-e dragă toamna întoarcerilor acasă. Dar mi-e mai drag să știu că nu mă țin banii deoparte de visele mele, de idei mărețe, de gânduri care-mi pot face viața mai senină.

Foto: pinterest.com

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns