Advertoriale

De la online la offline: jocul de Airsoft

20 decembrie 2017

arme airsoft

N-am fost niciodată un fan al jocurilor pe calculator. Încă de la începuturile tehnologiei în viaţa mea, pe mine m-au atras alte ciudăţenii pe care puteam să le fac cu aceste minunate invenţii de care acum, recunosc spăşită, nu pot să mă mai desprind. Dar n-am ştiut niciodată să mă joc cu adevărat. Iar asta ar putea să fie un lucru bun, spun unii, sau unul rău, spun eu, cea care n-a gustat euforia bătăliilor câştigate virtual.

Îmi amintesc, însă, că prin liceu era o mare nebunie cu Counter Strike, jocul care folosește arme airsoft precum cele de aici: http://www.airsoft.ro/Arme-pentru-airsoft-19 . Colegii mei, gaşca compactă cu care am rămas şi acum prietenă, se jucau, seară de seară, antrenându-se în războaie pentru care aveau strategii şi conversaţii pe chat-uri de profil unde, pas cu pas, căutau tot soiul de metode iscusite să-şi neutralizeze amicii.

Pentru că era o adevărată manie, într-o zi am vrut şi eu să fac parte, să aparţin, să formez un întreg. Numai că la mine n-a ţinut povestea prea mult, deşi am instalat, ca la carte, jocul, şi m-am conectat, conştiincios, la serverul ales. Motiv pentru care, după două jocuri în care mi-am împuşcat, fără succes, partenerii de tabără direct în cap –anunţând cu fală pe chat şi sărind în sus că, da, e headshot!-, am capitulat, ca să nu fiu, desigur, dată afară. Şi am înţeles -nu definitiv, însă- că jocul ăsta nu-i pentru mine.

Nu ştiu dacă înţelegerea a venit din neputinţa de a face faţă sau din stresul care mă apuca de fiecare dată când vedeam că rămân în urmă. Dar capitularea a avut la bază motivul că, deşi e un joc, eu nu reuşeam să mă distrez. Şi, în perioada în care mi-am propus să-ncerc acest „sport” virtualizat cu succes şi efecte speciale, singurul lucru de care aveam nevoie era un stres în plus.

Astăzi, însă, avem posibilitatea să apelăm la Airsoft.ro pentru ”instrumentar” și să aducem oamenii în realitatea jocului (sau jocul în realitatea oamenilor?!), aşezând, faţă-n faţă, în tabere şi echipamente airsoft speciale, pistoale, bile şi alte accesorii care dau un plus de autenticitate jocului pe noi, cei dornici de… distracţie.

Eu, una, aş încerca să-mi provoc gaşca la o întrecere pe teren. Să ne verificăm rezistenţa în condiţii nu prea blânde, în care orice greşeală poate (şi va fi!) împuşcată. Să alergăm de colo, colo, simulând războaie fictive, ca să-nţelegem ce înseamnă jocul dincolo de aparenţele calculatorului. Şi, nu în ultimul rând, să ne distrăm unii cu alţii, unii de alţii, unii pentru alţii, îmbrăcaţi în soldăţei cu echipament airsoft corespunzător.

Foto: Airsoft.ro

Articole pe aceeasi tema:

Niciun comentariu

Lasa un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.